Hoppa direkt till innehåll
Morgondalen

Nu kan ditt villaområde anslutas till Stadsnätet

Nu bygger vi ut stadsnätet och ansluter fler villaområden. Vi gör det med högt tempo för att så många som möjligt ska få tillgång till ett snabbt fibernät och det digitala samhället. Läs mer om hur du blir ansluten och vad det innebär.
Här på sidan kan du följa utbyggnadsprojektet och hitta mer information om Stadsnätet och nyheter om statusen i området. Gör ett bokmärke i din webbläsare till din områdessiada.

Hur blir man ansluten?

Är du intresserad av en fiberanslutning ska du börja med att skicka in en beställning. När det sedan blir aktuellt med en utbyggnad kommer du bli tillsänd avtal samt information kring installationen. Du kan teckna avtal direkt här på webben med mobilt BankID.

Vill du bli kontaktperson i ditt område?

Det är bra om varje område kan ha en eller flera kontaktpersoner som brinner lite extra för fiberutbyggnaden. Som kontaktperson blir du vår länk till de boende och berättar för dina grannar om fibernätet och vad en anslutning innebär. På så vis kan du hjälpa till att snabba på anslutningsprocessen.

Tre starka skäl för en stadsnätsanslutning

1. Alla gillar valfrihet

Stadsnätet är ett öppet neutralt nät där en mängd tjänsteleverantörer konkurrerar på lika villkor, Det medför en stor valfrihet för våra kunder att själva välja bland olika leverantörer och tjänster. Kunkurrensen leder dessutom till högr

2. Tryggt och snabbt

Oavsett hur framtidens IT-behov ser ut har stadsnätets kapacitet att klara det. Med stadsnätet samlas all digital trafik i en enda fiberkabel, idag upp till 1000 Mbit/s. Och kapaciteten kommer att byggas ut i takt med behoven.

3. Ditt lokala nät

Vi är det lokala energibolaget som även ser till samhällsnyttan så att alla i kommunen ska få möjlighet till en fiberanslutning och delaktighet i det digitala samhället med snabba utfarter till resten av världen.

Det blir dyrare att ansluta sig senare

Just nu erbjuder vi ditt område anslutning till ett tillfälligt kampanjpris. När vi ansluter hela områden kan vi göra det effektivare och till ett lägre pris. Om du inte ansluter dig nu men vill göra det senare kan vi inte erbjuda samma låga pris. Du tjänar på att vara med nu.
Dessutom ökar värdet på din villa om den är ansluten.

Vi erbjuder fiberanslutning på tre olika sätt:

Vi gräver: 20 000 kr

Vi ansvarar för grävning till närmsta grundmur, håltagning in i villan, installation och återställning av trädgården.

Vi gräver till särskild plats: 20 000 kr plus offert

Om du vill placera din anslutning på annan plats så kan du begära en offert. Vi ansvarar då för grävning till den överenskomna platsen, håltagning in i villan, installation och återställning av trädgården.

Du gräver själv: 17 500 kr

Vi ansvarar för grävning fram till tomtgräns, håltagning in i villan och installation. Du står själv för grävning från tomtgränsen och återställning av trädgården.

Delbetala din fiber

Vill du ha hjälp att finansiera din fiberinstallation? Vi har ett samarbete med Banken som gör det möjligt för dig att dela upp din betalning. Läs mer om vårt finansieringserbjudande.
gravmaskin

Aktuell informationen om grävning

2017-03-12: Våra entreprenörer har sammanställt information och grävschema för grävningsarbetena på området. Du kan se på den bifogade kartan när de kommer till din gata.
  • Fiberanslutning av villor
Status
Intresse 0 st %
Beställning 0 st %
Ansluten 0 st %